Wat is er aan de hand bij Lotto Soudal Ladies? "De volledige staf moet buiten"

Wat is er aan de hand bij Lotto Soudal Ladies? "De volledige staf moet buiten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is van alles gaande bij Lotto Soudal. Bij de mannen, maar misschien bij de Ladies-ploeg nog meer expliciet. Daar moet zowat de voltallige staf de ploeg verlaten. Dat heeft renster Lotte Kopecky verteld in een uitzending van 'Extra Time Koers'.

Kopecky ruilt na een periode bij haar huidig team van vijf jaar aan het einde van 2020 Lotto Soudal Ladies in voor CCC-Liv. "Het is niet meer het Lotto Soudal dat ik ken", aldus Kopecky. "De volledige staf moet eigenlijk buiten. Liesbeth De Vocht, Danny Schoonbaert, ploegleiders. Dat wordt opgevangen door het management van de beloften en een deel van de profs."

Voornamelijk Kurt van De Wouwer zal voortaan de dames van Lotto begeleiden. Die heeft natuurlijk ook al zijn handen vol met de beloften. Kopecky betreurt dat er voor de personen waar zij mee samenwerkte geen plaats meer is. "Voor mij is de emotionele waarde er af met het vertrek van die mensen. De vrouwenploeg lijkt mij echt wel een meerwaarde."

BESPARINGSOPERATIE

Alles zou kaderen in een besparingsoperatie van de Nationale Loterij, waardoor er minder budget naar het wielrennen gaat. Daardoor kregen bij de mannen tal van gevestigde waarden geen nieuw contract en worden zij naar volgend jaar toe vervangen door jonge talenten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties