Frankrijk boven op WK mountainbike: favoriet Nino Schürter na vijf jaar eindelijk onttroond

Frankrijk boven op WK mountainbike: favoriet Nino Schürter na vijf jaar eindelijk onttroond
Foto: © photonews

De wereldtitel mountainbike behoort niet langer toe aan Nino Schürter, de Zwitser die vijf WK's na mekaar op zijn naam schreef. Dit jaar veroverde de Fransman Jordan Sarrou het goud. Bij de vrouwen won Pauline Ferrand-Prévot.

Nino Schürter was al vijf keer wereldkampioen cross-country in het mountainbike en vertrok ook deze keer op het WK weer als favoriet. Door een slechte start was de hoop op een nieuwe wereldtitel na een paar ronden echter al gaan vliegen.

SOLOTOCHT RICHTING GOUD VOOR SARROU

Wie zou het dan wel halen? De Fransman Jordan Sarrou, die werkelijk een superdag kende, en alsmaar verder van de rest wegreed. Een solotocht richting de gouden medaille volgde. Het zilver was voor de Zwitser Flückiger. Met Carod hadden de Fransen nog een tweede man op het podium.

Het WK mountainbike was helemaal een feest voor Frankrijk, want bij de vrouwen slaagde Pauline Ferrand-Prévot er in om haar wereldtitel succesvol te verdedigen en dus te verlengen. Ferrand-Prévot werd voor de derde keer wereldkampioen. Eva Lechner, die we ook kennen uit het veldrijden, werd tweede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties