Démare en De Gendt krijgen Sagan niet te pakken

Démare en De Gendt krijgen Sagan niet te pakken
Foto: © photonews

De tiende rit in de Giro, een heuvelachtige etappe, ziet Peter Sagan ook als een kans om opnieuw voor ritwinst te gaan. Dat is alvast gebleken uit de aanvangsfase van de rit. Sagan en Filippo Ganna reden al een kleine voorsprong bij mekaar.

Eerst was er een groepje van vijf die een kloof sloeg van een kleine minuut. Swift, Clarke, Mathis, Brändle en Ravanelli waren de vluchters van dienst. Vijftien kilometer verderop waren de vijf alweer ingerekend en kwam er een nieuwe aanval, nota bene van Peter Sagan.

Die teert dus niet volledig op zijn sprint en gaat deze keer in het offensief. Er zat aardig wat punch achter: een sterke Sagan kwam als eerste boven op de eerste klim van de dag. Filippo Ganna was mee, maar moest wel op de tanden bijten.

GROUPAMA VERLIEST DE STRIJD

De twee kregen hierna gezelschap van nog een negental renners. Swift, Konovalovas, Clarke, Ciccone, Cataldo, Villella, Edet, Rosetto, Restrepo. Een achtervolgend groepje met Thomas De Gendt hangt op zo'n 25 seconden. Op een veertigtal seconden hangt het peloton, waar Groupama-FDJ aan het jagen is, want Démare wil vermijden dat hij een slechte zaak doet in het puntenklassement.

Update: De Gendt is niet meer kunnen aansluiten. In het peloton voelde Démare zich niet te min om zelf zijn deel van het werk te doen, maar bij Groupama-FDJ beten ze toch hun tanden stuk op de groep Sagan. Enkele renners die vooraan zaten, zakten wel terug, al dan niet bewust. In elk geval: de groep Sagan is definitief vertrokken, met Swift, Ganna, Cataldo, Villella en Restrepo bij zich.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties