Peter Van Petegem: "Als ik Greg was, dan zou ik niet starten"

Jens Nimmegeers
| 16 reacties
Peter Van Petegem: "Als ik Greg was, dan zou ik niet starten"
Foto: © photonews

Door een val in Luik-Bastenaken-Luik heeft Greg Van Avermaet heel wat schade opgelopen. De renner twijfelt om te starten aan de Ronde van Vlaanderen.

3 gebroken ribben, een lichte klaplong, een gebroken ruggenwervel en een schouderblessure. Toch twijfelt Van Avermaet nog om deel te nemen aan de Ronde van Vlaanderen. Tafelgasten tijdens Vive le Vélo Bram Tankink en Peter Van Petegem raden hem af om van start te gaan.

"Zijn val is nu zo'n 10 dagen geleden. Het zal er wat vanaf hangen hoe vaak en hoe lang hij op de fiets heeft gezeten. Ik denk niet dat hij zal starten als hij niet 100% is. De vraag is: wat is 100%? Persoonlijk zou ik niet starten. De rug is heel belangrijk bij het fietsen", zegt Peter Van Petegem.

Ook Tankink raadt Van Avermaet aan de Ronde over te slaan. "Volgens mij kan hij na zo'n val niet 100% zijn. Zo'n blessure... Nu, het is bij Greg zo dat hij niet de plaats van een andere renner af zou pakken door wel te starten. En als renner heb je ook -vaak tegen beter weten in- zoiets van: "Misschien heb ik toch nog een kansje".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties