Tom Boonen vindt dat wielrennen het verkeerde signaal geeft: "Handen tekort in de zorg, maar wij blijven wielrennen"

Jens Nimmegeers
| 2 reacties
Tom Boonen vindt dat wielrennen het verkeerde signaal geeft: "Handen tekort in de zorg, maar wij blijven wielrennen"

Terwijl ze in de zorg handen tekort komen, blijft het wielrennen maar doorgaan. En dat is het verkeerde signaal volgens Tom Boonen.

 "Ik vind het heel straf dat ze daar nog aan het koersen zijn. We zitten hier allemaal als koersliefhebbers en we hebben allemaal genoten van de wedstrijden die er al zijn geweest."

"Maar je moet een kat een kat noemen: het is echt niet logisch dat ze daar blijven rijden. Hoeveel mensen zijn er daar al naar huis gestuurd?", vraagt Boonen zich af in Extra Time Koers.

"Ze blijven ook maar testen geven. Dat is een slecht signaal. Je zit in de zorg met heel grote tekorten en dan moet je maar blijven verdedigen dat de koers kan doorgaan."

"Op dit moment eigent het wielrennen zich het recht toe om zich boven het algemeen belang te zetten. Dat vind ik eigenlijk niet kunnen. Je moet een voorbeeld geven. Ze hadden moeten zeggen vorige zondag: de Giro is voorbij, ga allemaal naar huis. De cijfers lopen weer de spuigaten uit, we kunnen dat niet maken naar de bevolking toe. Maar dat doen ze dus niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse

Nieuwste reacties