Bjarne Riis niet de reddder van noodlijdend team en stopt zelfs met sportieve functie

Bjarne Riis niet de reddder van noodlijdend team en stopt zelfs met sportieve functie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als Victor Campenaerts had gehoopt dat Bjarne Riis zelf de oplossing kon zijn voor het noodlijdende NTT, moet hij zich daar geen illusies meer over maken. NTT heeft immers meegedeeld dat de wegen van het team en Bjarne Riis scheiden.

Bjarne Riis werd in januari 2020 via Virtu Cycling één van de mede-eigenaren van Team NTT en nam zelf ook de functie van algemeen manager op zich. Riis leverde sportief goed werk, maar werd aan het eind van het jaar geconfronteerd met een onverwachte uitdaging: een nieuwe hoofdsponsor zoeken.

GESPREKKEN STOPGEZET

NTT haakte immers af en zo kwam het voortbestaan van de ploeg in gevaar. De zoektocht naar een nieuwe sponsor leverde voorlopig nog geen resultaat op. Riis voerde met zijn businesspartners Jan Bech Andersen en Lars Seier Christensen nog gesprekken om zelf een deel van NTT Pro Cycling over te kopen. Die gesprekken zijn stopgezet.

Riis zal ook zijn functie niet langer uitvoeren: NTT laat weten dat de ploeg en de Deense manager in onderling overleg uit mekaar. Een update over de toekomst van de ploeg zou binnenkort ook nog volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties