Michel Wuyts ontdekt concurrent voor Remco Evenepoel: "Normaal dat hij naar dat niveau evolueert"

Michel Wuyts ontdekt concurrent voor Remco Evenepoel: "Normaal dat hij naar dat niveau evolueert"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn demonstratie in Gavere is er veel lof voor Thomas Pidcock (21). De renner van Ineos zou volgens Michel Wuyts de komende jaren zelfs de concurrentie met Remco Evenepoel in de grote rondes kunnen aangaan.

"Ik sluit dat niet uit", zegt hij in De Tribune. "Het zou zelfs de normale gang van zaken zijn dat Pidcock evolueert naar een niveau dat het niveau van Evenepoel zou kunnen benaderen. Laat me wel wezen, Remco Evenepoel staat op dit moment al veel verder dan Tom Pidcock. Evenepoel ligt een aantal mijlen voorop. Hij heeft de beloften overgeslagen en rijdt al een jaar bij de profs, Pidcock wordt pas in maart prof bij Team Ineos."

"Dat Pidcock naar Ineos trekt, is ook niet de makkelijkste weg. Het krioelt daar van mannen van het grote kaliber: Bernal, Thomas, Carapaz, etc. Al heeft Pidcock wel het grote voordeel dat hij Brits is. Ik neem aan dat hij wel kansen zal krijgen, want hij is een geboren kopman. Hij zal niet getekend hebben als ze hem niet een aantal zaken beloofd hebben." 

"In 2021 zal hij wel nog geen grote ronde rijden. Dat is ten vroegste voor 2022. Hij zal wellicht wel aantreden in kleinere rittenkoersen en zal dan de Ardennenklassiekers rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties