Ex-wereldkampioen en winnaar zware Gent-Wevelgem maar Mads Pedersen wordt nu pas 25 jaar

Ex-wereldkampioen en winnaar zware Gent-Wevelgem maar Mads Pedersen wordt nu pas 25 jaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mads Pedersen is al geruime tijd een bekende naam in de wielerwereld. Als ex-wereldkampioen en winnaar van Gent-Wevelgem heeft hij ook al enkele droomkoersen gewonnen. Maar de Deen wordt nu pas 25 jaar.

Ontbolstering

Mads Pedersen werd op zijn 21e al Deens kampioen en won ook enkele etappes in de Ronde van Denemarken. Maar zijn echte ontbolstering kwam er pas in de Ronde van Vlaanderen van 2018.

Toen glipte hij mee in de vroege vlucht en kon hij enorm lang standhouden. Zo lang dat enkel Niki Terpstra hem kon remonteren. De Deen hield vol en werd knap tweede op zijn 22e.

Wereldkampioen

Verder reed Pedersen niet echt indrukwekkende uitslagen, tot hij mee de finale reed na een loodzwaar WK in Harrogate. In de sprint legde hij Matteo Trentin erop en zo kroonde hij zich geheel onverwacht tot wereldkampioen wielrennen.

Die regenboogtrui kon hij niet laten zien in de voorjaarsklassiekers, maar hij ontpopte zich wel tot sprinter. Zo won hij in de Ronde van Polen en de Binckbank Tour telkens een massasprint. 

De wereldtitel moest hij afstaan aan Alaphilippe maar dat zorgde er niet voor dat Pedersen minder gemotiveerd zou zijn. In Gent-Wevelgem profiteerde hij van het gekibbel tussen Van Aert en Van der Poel door de groepssprint te winnen.

Op zijn 25e verjaardag kan Mads Pedersen dus al heel wat adelbrieven voorleggen. Benieuwd of hij met dat jaartje extra op de teller ook constanter kan zijn in zijn resultaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties