Amerika met beperkt team en vooral Honsinger als grote hoop naar WK, ook Frankrijk heeft selectie al af

Amerika met beperkt team en vooral Honsinger als grote hoop naar WK, ook Frankrijk heeft selectie al af
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu de nationale kampioenschappen achter de rug zijn, is het volle focus op het WK. Amerika en Frankrijk zijn daar duidelijk al langer mee bezig: die twee landen zijn zelfs al klaar met hun WK-selectie. Het coronavirus heeft zeker voor de VS wel invloed op het aantal deelnemers.

De federatie uit Frankrijk stuurt vier crossers naar het WK voor elite. Steve Chainel is de bekendste Franse deelnemer. Voorts komen Joshua Dubau, Yan Gras en David Menut aan de start. Bij de vrouwen moeten Perrine en Hélène Perrin en Marlene Petit de Franse eer verdedigen.

Ook bij USA Cycling hebben ze hun huiswerk al klaar. Vanuit een Amerika hebben ze een zeer beperkt team samengesteld. Het zal slechts zes atleten afvaardigen op dit WK, over alle categorieën heen. De meeste Amerikaanse starters zijn er in het damesveldrijden met Clara Honsinger, Katie Compton, Rebecca Fahringer en Katie Keough.

WHITE ENIGE AMERIKAAN BIJ DE MANNEN

Honsinger wist al te charmeren dit seizoen en is de Amerikaanse hoop op een medaille. Bij de beloften bij de vrouwen start er nog een renster uit de Verenigde Staten. Bij de mannen eveneens één Amerikaan op de startlijst in de persoon van Curtis White.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties