Contract van Julian Alaphilippe loopt eind 2021 af bij Deceuninck-Quick-Step, maar: "Er is een optie voor een contract tot 2024"

Nils Wens
| 0 reacties
Contract van Julian Alaphilippe loopt eind 2021 af bij Deceuninck-Quick-Step, maar: "Er is een optie voor een contract tot 2024"
Foto: © photonews

Het contract van Julian Alaphilippe liep normaal eind 2021 af, maar Patrick Lefevere kwam in De Tribune met een verrassing. Zo zou er een optie in het contract zijn waardoor Alaphilippe tot 2024 bij de ploeg blijft.

Julian Alaphilippe lijkt nog enkele jaren bij Deceuninck–Quick-Step te blijven. De Franse wereldkampioen heeft namelijk een optie in zijn contract dat hem tot 2024 bij de Belgische wielerformatie zal houden. 

Patrick Lefevere gaf meer uitleg bij De Tribune van Sporza. "Er is een optie in zijn contract tot 2024. Zo lang de ploeg blijft bestaan, zal hij niet vertrekken, maar als de ploeg zou stoppen kan hij niet blijven", legde Lefevere uit.

Via de optie krijgt Deceuninck–Quick-Step eerst de kans om iemand te houden. Als ze hetzelfde bod doen als een andere ploeg, blijft de renner dus bij de ploeg van Lefevere. "Het gaat om een optie aan de marktprijs. Het geldt ook voor renners als Evenepoel en Lampaert. Als wij hetzelfde op tafel leggen, moeten ze blijven." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties