Gianni Vermeersch rijdt zijn negende WK: "Wout zal mij niet vragen om een gat op Mathieu te dichten"

Gianni Vermeersch rijdt zijn negende WK: "Wout zal mij niet vragen om een gat op Mathieu te dichten"
Foto: © photonews

Gianni Vermeersch wil ook dit keer op het WK in de top tien rijden. Als ploegmaat van Mathieu van der Poel op de weg is het uiteraard niet eenvoudig om uitspraken te doen. 

Gianni Vermeersch kijkt uit naar het duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Als ploegmaat van van der Poel is het niet gemakkelijk om nu Belg te zijn. “Mag ik mijn joker inzetten”, vraagt Vermeersch bij HLN. “Ik ben lid van de Belgische ploeg. Als ik iets kan doen voor Wout, zal ik dat niet laten. Ik denk niet dat hij mij zal vragen om een gat op Mathieu te dichten, want de enige die dat kan is Wout zelf. Niemand anders zal daartoe in staat zijn.” 

Ondanks het feit dat er normaal geen WK-titel inzit voor Vermeersch komt hij toch met de nodige doelstellingen aan de start. “Eindig ik niet bij de eerste tien zal ik ontgoocheld zijn. Achtste, negende of tiende: dat moet mijn plaats zijn. Daags voor Bredene maakte ik op uitnodiging van bondscoach Vanthourenhout kennis met de WK-omloop. De passage op het strand is helemaal anders dan tijdens het BK van vier jaar geleden.” 

Het parcours is min of meer in het voordeel van Vermeersch. “De zandheuvel waar je niet anders kon dan lopen is weg. Een strook van tweehonderd meter is nu in twee keer honderd meter opgesplitst. Omdat er twee keer een verhard stuk van tien tot vijftien meter ligt. Daar kan je snelheid winnen. Echte zandspecialisten zagen dat wellicht liever anders, maar voor mij is dat zeker een voordeel.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties