Het moment nadert stilaan: Cancellara gaat met andere grote namen geld inzamelen voor strijd tegen kanker

Het moment nadert stilaan: Cancellara gaat met andere grote namen geld inzamelen voor strijd tegen kanker
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het ligt al een tijdje vast, maar nu komt de dag van de waarheid wel dichtbij. Fabian Cancellara gaat op vier februari samen met andere grote namen uit de sportwereld geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Dat gaan ze doen door middel van een virtuele rit op de fiets.

Die datum is uiteraard niet zomaar uitgekozen. Vier februari is immers ook World Cancer Day. Om de aandacht te vestigen op de miljoenen mensen die moeten vechten tegen de vreselijke ziekte, gaan verschillende namen uit de sportwereld een rit maken op Zwift.

FARAH LOOPT

Het project krijgt de naam World Cancer Day Solidarity Challenge mee. Er zouden meerdere wielrenners meedoen. Eén bekende naam uit de wielerwereld die alvast present tekent is Fabia Cancellara. Alle deelnemers gaat dus fietsen, met uitzondering van één atleet. Viervoudig olympisch kampioen Mo Farah gaat de rit al lopend afleggen.

Er zullen ook interviews uitgezonden worden met bekenden die hun eigen ervaringen met kanker met de wereld willen delen. Overigens: iedereen die zou willen meedoen, kan dat ook. Een rit zou 45 minuten duren. Het UICC rekent op deze vierde februari uiteraard op zoveel mogelijk donaties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties