Zdeněk Štybar reed voor het eerst op zand sinds... WK van 2012: "Bijna hele koers samen met Tim Merlier gedaan"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Oostende
| 0 reacties

Zdeněk Štybar in Oostende voor het eerst op zandomloop sinds Koksijde 2012

Zdeněk Štybar reed voor het eerst op zand sinds... WK van 2012: "Bijna hele koers samen met Tim Merlier gedaan"
Foto: © photonews

Zdeněk Štybar was zeker één van de namen om naar uit te kijken op de deelnemerslijst van het WK veldrijden. De Tsjech bereikte de aankomst als achttiende. En vooral: hij heeft zich geamuseerd en hij begaf zich nog eens op twee wielen op het strand.

"Ik had een redelijk goede start. Ik heb heel veel mannen gepasseerd in het begin. Op de eerste passage over de brug moest ik al voet aan grond zetten. Dan heb ik terug tien plaatsen verloren", aldus Štybar. Het ging dus op en af, maar hij reed wel in goed gezelschap. "Ik reed samen met Tim Merlier, we hebben bijna de hele koers samen gedaan."

Het was een heel goede training 

 - Zdeněk Štybar 

In het slot begon het wel extra door te wegen hoe zwaar het was. "Het laatste kwartier voelde ik dat het competitieritme niet heb. Ik heb heel veel fouten gemaakt in de laatste twee ronden. Dan nog heb ik er van genoten, het was plezant. Het was absoluut een heel goede training. Het was heel lastig."

Štybar blijft wel een perfectionist, ook in dit WK veldrijden. "Na de zandstroken was ik heel vaak kwaad op mezelf, omdat ik hier en daar het spoor miste. Dan moest ik lopen. Ik wist dat ik gewoon een klein beetje anders moest rijden, maar dat lukte niet. De laatste keer dat ik in het zand reed was op het WK van Koksijde." Dat is liefst geleden van 2012. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

18/04/2021 Amstel Gold Race
21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop

Nieuwste reacties