Belgische coach blikt vooruit op eerste wegseizoen Pidcock bij profs: "Strade Bianche klassieker die hem moet liggen"

Bogaerts en rest van zijn entourage laten Pidcock op alle terreinen koersen in 2021

Belgische coach blikt vooruit op eerste wegseizoen Pidcock bij profs: "Strade Bianche klassieker die hem moet liggen"

Tom Pidcock is klaar om zich ook op de weg tussen de grote jongens te mengen. De Brit gaat bij Ineos zijn eerste profseizoen afwerken. Ook op de weg zal hij verder begeleid worden door Kurt Bogaerts, die hem al bijstond bij het veldrijden.

"Tom zal eerst meedoen aan de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne", kondigt Bogaerts aan bij Sporza. "Na dat weekend zullen we kijken waar hij staat. Misschien dat er dan nog Vlaamse klassiekers aan zijn programma worden toegevoegd. Aan de Strade Bianche komt Tom ook aan de start. Dat is een klassieker die hem op termijn zeker moet liggen, vooral door zijn aanleg voor offroad-koersen."

Opvallend wel, zijn deelname aan het Vlaamse openingsweekend. Liggen de Vlaamse koersen hem dan ook? "Tom heeft meer aanleg voor het rondewerk en de Waalse klassiekers. Maar daar ligt het niveau veel hoger en is het moeilijk om van de zege te proeven. Daarom laten we hem dit voorjaar een beetje op alle terreinen koersen."

ERVARING OPDOEN OP SPELEN

De Olympische Spelen staan ook op zijn programma, als mountainbiker dan. "Tom mag ambitie hebben, maar het mag hem niet verlammen. Tom is normaal wel bestand tegen de druk. Het is vooral belangrijk dat hij voor de 1e keer kan deelnemen aan de Spelen en dat hij ervaring opdoet. Daarna kan hij terugkeren voor die gouden medaille."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties