Trentin haalt zelf uit naar renners die kritiek uiten: "Ze kunnen het niet op mij, Gilbert of de CPA steken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Trentin vindt dat renners mails met info moeten checken in plaats van op TikTok te zitten

Trentin haalt zelf uit naar renners die kritiek uiten: "Ze kunnen het niet op mij, Gilbert of de CPA steken"
Foto: © photonews

Tot verbazing van Matteo Trentin laat een overgrote meerderheid van de renners duidelijk blijken dat ze de nieuwe UCI-regels maar niets vinden. Volgens de Italiaan werd naar iedereen voldoende informatie verstuurd en moet er nu dus niemand uit de lucht komen vallen.

Samen met Gilbert vertegenwoordigde Trentin het peloton in een reeks vergaderingen met UCI-stakeholders. Dat er nu kritiek komt op de beslissingen vanuit datzelfde peloton, kan volgens hem nniet. "Deze keer kunnen ze niet zeggen dat ze niet geïnformeerd waren. Het spijt me te moeten zeggen dat ze hun e-mails moeten checken en de regels moeten downloaden", aldus Trentin bij Cyclingnews.

16 VAN DE 800 RENNERS DOWNLOADDEN INFO

Er was blijkbaar weinig aandacht voor de communicatie. "Er werden e-mails verstuurd naar meer dan 800 renners. Ik kan je zeggen dat slechts 16 renners die informatie gedownload hebben. Als je niet akkoord ging met de voorstellen, waren er voldoende kansen om dat aan te kaarten, maar er was weinig respons."

Trentin kan dan ook niet lachen met de massa aan kritiek die nu geuit wordt. "Ik ben behoorlijk boos over wat er gezegd wordt. Ik weet niet wie ze de schuld willen geven, maar ze kunnen het niet op mij, Phil (Gilbert, red.) of de CPA steken. Deze keer niet. Misschien moeten renners minder tijd spenderen op TikTok en meer proactief zijn als het er op aankomt hun eigen werkplek veiliger te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties