Belgische bondsdokter geeft Peter Sagan en zijn ploeg een pluim: "Zo hoort het"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van der Mieren vindt het goed dat Sagan en Bora niets aan het toeval overlaten

Belgische bondsdokter geeft Peter Sagan en zijn ploeg een pluim: "Zo hoort het"
Foto: © photonews

Peter Sagan heeft positief getest op het coronavirus en zit met lichte symptomen. Slechts lichte symptomen, dat komt wel weer goed zou je denken. Bij Bora-Hansgrohe nemen ze geen risico en houden ze hun renner nog een tijdje aan de kant.

Bovendien worden nog een hele resem testen uitgevoerd om nog een beter zicht te krijgen op zijn data. "Zo hoort het", zegt Kris Van der Mieren, hoofdarts bij Belgian Cycling, in HLN. "Sommige studies tonen aan dat in meer dan 50% van de gevallen de hartspier 'getoucheerd' wordt bij corona"

Wat wilt dat dan zeggen? "Meestal betekent dat niet heel veel, maar in topsport ligt dat anders: bij schade aan de hartspier zijn maximale inspanningen geen goed idee.De elektrische leidingen rond het hart kunnen dan tilt slaan, wat tot hartritmestoornissen kan leiden. Een ontsteking aan het hart die je niet laat genezen, kan littekenweefsel doen ontstaan en dat kan ook leiden tot ritmestoornissen."

Ik juich toe wat Bora-Hansgrohe doet 

Kris Van der Mieren

Van der Mieren is dus voorstander van de aanpak van de entourage van Sagan. "Ik juich toe wat Bora-Hansgrohe doet: zij laten hun renner pas trainen en koersen als het veilig is. Iedereen zou het zo moeten doen. Corona kan een atleet veel tijd kosten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
25/09/2021 Bredene
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten

Nieuwste reacties