Campenaerts verkent parcours Omloop: "Geen anonieme koers rijden"
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

Victor Campenaerts rijdt Omloop voor het eerst

Campenaerts verkent parcours Omloop: "Geen anonieme koers rijden"
Foto: © photonews

29 is Campenaerts, maar hij rijdt zaterdag voor het eerst pas de Omloop Het Nieuwsblad. Morgen verkent hij het parcours.

Nochtans kent Campenaerts de streek ondertussen heel erg goed. "Ik verhuisde een tijdje geleden naar Gavere en dus ligt het parcours van vele koersen eigenlijk in mijn voor- of achtertuin. Ik ging de buurt al meermaals verkennen. De hellingen en kasseizones hier hebben nu geen geheimen meer voor mij", zegt Victor Campenaerts.

"In koersen als de Omloop en de Ronde van Vlaanderen komt het er steevast op aan zich goed te positioneren. De hele tijd is het knokken voor een plaatsje vooraan. Ben je goed dan gaat dat iets makkelijker dan wanneer je er ver doorzit. Door de jaren heen heb je de kunst van het 'frotten' en wringen wel beter onder de knie."

Team Qhubeka Assos verkent woensdag het parcours. "We doen dat met de volledige selectie. Onder andere Dimitri Claeys en Sander Armée maken dat tochtje rond. Het zal een laatste test worden naar zaterdag toe. Wanneer ik tevreden huiswaarts keer na de Omloop? Daar moet ik het antwoord schuldig op blijven. Na de aankomst zal dat wel vlug duidelijk zijn. Ik moet eerst de koers ervaren maar ik heb wel de ambitie om geen anonieme koers te rijden. Daags nadien start ik ook in Kuurne-Brussel-Kuurne.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties