Eddy Merckx zegt zijn gedacht: "Drie favorieten voor de Strade Bianche"
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

Eddy Merckx laat van zich horen

Eddy Merckx zegt zijn gedacht: "Drie favorieten voor de Strade Bianche"
Foto: © photonews

Zaterdag wordt de Strade Bianche gereden en volgens wielerlegende Eddy Merckx zijn er drie favorieten die de winst onder elkaar zullen uitvechten.

Het openingsweekend heeft indruk gelaten bij Eddy Merckx. “Geen van beiden, Alaphilippe niet en Van der Poel niet, wisten goed waar ze staan in het begin van het seizoen. Er zijn nog maar weinig wedstrijden gereden”, vertelt Eddy Merckx aan HLN.

“Maar als je dan ziet wat voor nummertje ze opgevoerd hebben. Dat was serieus. Vooral van der Poel heeft indruk gemaakt op mij. Als dat zijn voorbereiding was op de klassiekers, dan heeft hij nu al het bewijs geleverd dat hij er zal staan."

Zaterdag in de Strade Bianche is ook Wout van Aert erbij. Van Aert, Alaphilippe en Van der Poel zijn de drie grote favorieten voor de Strade, zegt Merckx. "Maar ik denk toch dat Wout alles zet op een revanche voor de Ronde van Vlaanderen, waar hij vorig jaar tweede werd."

En wat zijn de kansen voor eenGreg Van Avermaet, Oliver Naesen of Philippe Gilbert om iets te winnen? "Ik zeg niet dat ze nooit meer iets gaan winnen, maar ze worden ouder en het zal heel moeilijk worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/11/2021 Kortrijk
28/11/2021 Besançon
04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen

Nieuwste reacties