'Buitenlandse fans niet welkom op de Olympische Spelen'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Fans uit het buitenland zouden de Olympische Spelen niet mogen bijwonen

'Buitenlandse fans niet welkom op de Olympische Spelen'
Foto: © photonews

Wout van Aert en Remco Evenepoel gaan voor België op de Olympische Spelen deelnemen aan de tijdrit. Zij zullen in Tokio niet aangemoedigd worden door Belgische supporters. Ook fans uit andere landen mogen niet naar Japan reizen voor de Spelen.

Dat schrijft de Japanse krant Mainichi op basis van anonieme bronnen. De Japanse regering zou niet van plan zijn om mensen vanuit het buitenland toe te laten om de Olympische Spelen bij te wonen. "Onder de huidige omstandigheden kunnen wij geen toeschouwers uit het buitenland accepteren", stelt één van de bronnen.

Door toeschouwers uit het buitenland te weren, zou de regering onrust voor verdere verspreiding van het virus onder de bevolking willen afnemen. Gaan het dan Olympische Spelen worden volledig zonder publiek? Dat staat nog niet helemaal vast.

DEZE MAAND BESLISSING OVER JAPANSE FANS

Volgens de krant onderzoekt de regering nog of er wel Japanse fans toegelaten kunnen worden tot de stadions, eventueel met een capaciteitslimiets voor de arena's. Binnen de maand zou hierover een definitieve beslissing genomen moeten worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

18/04/2021 Amstel Gold Race
21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop

Nieuwste reacties