'Buitenlandse fans niet welkom op de Olympische Spelen'

'Buitenlandse fans niet welkom op de Olympische Spelen'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert en Remco Evenepoel gaan voor België op de Olympische Spelen deelnemen aan de tijdrit. Zij zullen in Tokio niet aangemoedigd worden door Belgische supporters. Ook fans uit andere landen mogen niet naar Japan reizen voor de Spelen.

Dat schrijft de Japanse krant Mainichi op basis van anonieme bronnen. De Japanse regering zou niet van plan zijn om mensen vanuit het buitenland toe te laten om de Olympische Spelen bij te wonen. "Onder de huidige omstandigheden kunnen wij geen toeschouwers uit het buitenland accepteren", stelt één van de bronnen.

Door toeschouwers uit het buitenland te weren, zou de regering onrust voor verdere verspreiding van het virus onder de bevolking willen afnemen. Gaan het dan Olympische Spelen worden volledig zonder publiek? Dat staat nog niet helemaal vast.

DEZE MAAND BESLISSING OVER JAPANSE FANS

Volgens de krant onderzoekt de regering nog of er wel Japanse fans toegelaten kunnen worden tot de stadions, eventueel met een capaciteitslimiets voor de arena's. Binnen de maand zou hierover een definitieve beslissing genomen moeten worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties