Dwars door Vlaanderen is er weer: "En een stuk pittiger en gebalder"

Dwars door Vlaanderen is er weer: "En een stuk pittiger en gebalder"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nadat de koers vorig jaar geschrapt werd door corona, komt Dwars door Vlaanderen er dit jaar op woensdag 31 maart.

Dwars door Vlaanderen, of van Roeselare naar Waregem. Een eerste grote wijziging is de Kluisberg in plaats van de Nieuwe Kwaremont. De Kluisberg wordt 35 kilometer later nog eens aangedaan. Nieuw in de finale is de Hotond of Kruisberg in Ronse.

"De kasseien van de Neringstraat laten we links liggen omdat de aanloop ernaartoe door een overdaad aan wegmeubilair te gevaarlijk geworden is" , zegt Guy Delesie van het organisatiecomité.

En er komt een voorsmaakje van het BK in het parcours. "Onze finale is nu een stuk pittiger en gebalder. De laatste vijf kilometer zijn ook de laatste vijf kilometer van het BK, dat later op het jaar door ons in Waregem georganiseerd wordt."

De startplaats is ook anders door corona. Er wordt van de Grote Markt in Roeselare uitgeweken naar Schiervelde. "We kunnen het daar beter onder controle houden en de site afsluiten voor publiek. Dat was op de Grote Markt van Roeselare onmogelijk. We willen de mensen nogmaals oproepen niet naar de wedstrijd te komen kijken. Hoe moeilijk het ook is in koersgek Vlaanderen: blijf weg van de koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties