Ook wielrennen zit met knuffelende sporters: "Hopelijk komt het niet tot boetes"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

De KBWB wil renners sensibiliseren en knuffelen na zeges vermijden

Ook wielrennen zit met knuffelende sporters: "Hopelijk komt het niet tot boetes"
Foto: © photonews

Het was al een 'hot item' in het voetbal, maar ook de beelden na Kuurne-Brussel-Kuurne zaten bij de KBWB in de maag. Mads Pedersen 'knuffelde' zijn ploegmaats na de zege en dat is in coronatijden niet het beste plan.

"De wielersport staat niet boven de maatschappij, knuffelen willen we niet zien", zegt Jos Smets, directeur bij Belgian Cycling, bij Sporza. “We hebben dat in de briefing voor Le Samyn vandaag nog eens heel duidelijk gezegd” zegt Smets. “We gaan nog meer sensibiliseren bij de ploegen en renners. We gaan de richtlijn bij elke wedstrijd herhalen."

De wielerbond kaartte het ook bij de UCI, die bevoegd zijn om eventuele boetes te geven bij internationale wedstrijden. "Op dit moment staat er niets over in het reglement. We hebben de UCI nu gevraagd welk standpunt zij innemen en hoe we dit kunnen aanpakken."

"Sensibilisering is dus de eerste stap Bij elke wedstrijd hier in België is er trouwens een covid-afgevaardigde van de wielerbond aanwezig. Er is een heel streng protocol dat de ploegen en organisatoren moeten volgen. De afgevaardigde helpt ter plaatse mee om alles vlot te doen verlopen. Ik hoop dat het niet tot boetes moet komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

18/04/2021 Amstel Gold Race
21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandi√ę
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop

Nieuwste reacties