De Cauwer tot tranen toe bewogen door topeditie Strade: "Wielrennerij winnaar, Poggio moet Mathieu ook liggen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

De Cauwer genoot met volle teugen van exploot Mathieu en andere toppers in Strade

De Cauwer tot tranen toe bewogen door topeditie Strade: "Wielrennerij winnaar, Poggio moet Mathieu ook liggen"
Foto: © photonews

Zelfs mensen die al jaren meegaan in het wielerwereldje, zoals José De Cauwer, hebben van de Strade Bianche van 2021 genoten zoals ze maar zelden van een koers genieten. De Cauwer was zwaar onder de indruk van de prestatie van Van der Poel, maar ook van de aanwezigheid van een Bernal en Pogačar.

"Op mijn 71 jaar had ik zelfs tranen in de ogen", bekent José De Cauwer bij Sporza. "Het was absoluut een van de mooiste klassiekers ooit. Pure bibbermomenten. En het was hetzelfde verhaal geweest bij een zege van Wout van Aert, bijvoorbeeld. Het gaat vooral over de manier van koersen die we nu zien. De manier waarop Alaphilippe ter plaatse wordt gelaten op de slotklim: fenomenaal."

De Cauwer had wel al in de mot hoe sterk Van der Poel was. "Hij had daarvoor al formidabele signalen gegeven. Door gemakkelijk te anticiperen op aanvallen, liet hij al zien dat hij meer dan sterk was." Opvallend ook dat de verstandhouding met zijn voornaamste concurrenten steeds goed was. "Alaphilippe, Bernal en Van der Poel werkten ook goed samen in de finale. Die kanjers kruipen niet in elkaars wiel: ze koersen gewoon."

Mathieu van der Poel
© photonews

Van de winnaar van de Strade Bianche 2021 hebben we het laatste nog niet gezien. "Het is duidelijk: er moet nog veel komen van Van der Poel. De Poggio in Milaan-Sanremo moet hem ook liggen. En dan had hij nog Le Samyn (pech) en Kuurne-Brussel-Kuurne kunnen winnen."

Als Van Aert echt top is, zijn we dan vertrokken voor een reeks duels tussen hem en Van der Poel op de weg? "Ook Van Aert maakte een sterke indruk. Misschien zien we in de klassiekers nu een strijd op niveau tussen Wout en Mathieu. We mogen niet vergeten dat er nog andere renners zijn, maar daar begin ik toch steeds meer aan te twijfelen."

Van der Poel Bernal Pogacar
© photonews

Alhoewel. Niet vergeten dat Bernal en Pogačar zich ook mengden in de strijd. Tourwinnaars nota bene. "Ik vroeg me meteen af: zitten we nu naar het nieuwe wielrennen te kijken? Dit is gewoonweg super. De wielrennerij komt hier als winnaar uit. Als je niet van deze editie van de Strade Bianche kan genieten, kan je van geen enkele sport genieten. Dit was een koers die lang zal bijblijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties