Jolien D'hoore hoopt dat atleten snel gevaccineerd worden: "Nu is het elke keer bang afwachten"

Jolien D'hoore hoopt dat atleten snel gevaccineerd worden: "Nu is het elke keer bang afwachten"
Foto: © photonews

De sporters die richting Olympische Spelen trekken hopen om snel gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. Ook Jolien D'hoore hoopt dat het vaccin er snel is.

D’hoore hoopt dat het vaccin snel beschikbaar zal zijn voor sporters die richting Olympische Spelen trekken. "Want nu is elke test bang afwachten", vertelde D’hoore in De Tribune op Sporza.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) vraagt al een tijdje naar info voor de Olympische sporters. "Ik wil nog een keer benadrukken dat die vaccins echt noodzakelijk zijn. Zeker voor een topsporter is dat in de aanloop naar de Spelen heel belangrijk.”

Ze verwijst naar Eline Berings die na een vals positieve test moest vertrekken op het EK atletiek indoor. "Stel je voor dat zoiets op de Olympische Spelen gebeurt, dan stort je wereld echt in. Samen met een twaalftal andere atleten bespreken we maandelijks de gang van zaken. Het BOIC is er echt mee bezig. We hebben geen voorrang op de andere populatie, wat ik ook wel begrijp. We moeten gewoon onze beurt afwachten en hopen dat we op tijd gevaccineerd kunnen worden."

In Groot-Brittannië bijvoorbeeld zijn de atleten wel al gevaccineerd. "Die hebben op dat vlak toch een voorsprong. Nu is elke test bang afwachten. Ik voel me gezond en ben heel voorzichtig, maar je weet nooit. Het kan altijd gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties