HERBELEEF: Jasper Stuyven speelt het schitterend in finale en zorgt voor tweede Belgische zege op rij in Sanremo!

HERBELEEF: Jasper Stuyven speelt het schitterend in finale en zorgt voor tweede Belgische zege op rij in Sanremo!
Foto: © photonews

Geen van de Grote Drie heeft het gehaald in Milaan-Sanremo, wel Jasper Stuyven! Van Aert was ook wel sterk, maar Stuyven koos het goede moment voor de aanval en had ook nog snelle benen toen de rest met de finish in zicht kwam aansluiten. Een groots moment in de carrière van de Leuvenaar!

FINISH: Van der Poel knalt van achteruit nog naar voren, maar Stuyven blijft ijzig kalm. Stuyven wint de sprint van het elitegroepje en verovert met  Milaan-Sanremo zijn eerste Monument! Ewan en Van Aert worden twee en drie.

NOG 1 KM: Kragh Andersen rijdt naar Stuyven. Wat brengt de slotkilometer?

NOG 2 KM: Stuyven kiest dit moment voor zijn aanval en heeft een aardig gaatje. Hij komt als eerste beneden, is de man uit Leuven op weg naar winst?

NOG 3 KM: Nog een aantal van de namen die mee zijn: Kragh Andersen, Matthews, Trentin. Het groepje dikt weer aan in aantal.

NOG 4 KM: Pidcock neemt de kop van Van Aert over in de afdaling, de ploegmaats van de Brit hebben niet op kop gereden. Colbrelli en Turgis gaan mogelijk nog net aansluiten bij dit elitegroepje.

NOG 5 KM: Aanval van Wout van Aert nu, want er hangt nog teveel volk aan. Ewan houdt zich verbluffend goed staande in dit gezelschap. Op de top van de Poggio een kopgroepje van een tiental renners, ook Stuyven en Van Avermaet glippen mee.

NOG 6 KM: Al een versnelling van Alaphilippe! Van Aert gaat mee, hierna ontstaat er een gaatje, maar Van der Poel komt ook.

NOG 8 KM: Viviani gaat overboord. De Italiaan gaat niet sprinten voor de overwinning. Ewan gaat wel nog goed mee. De Ineos-brigade maakt tempo.

NOG 9 KM: De Poggio! Wat krijgen we, Grote Drie?

NOG 13 KM: Er is een achtervolgende groep die nu weer aansluit. Houden deze renners binnen enkele kilometers ook stand als de Poggio eraan komt?

NOG 15 KM: We zijn toch al wel wat volk kwijtgeraakt. Sprinters als Démare en Bennett - mooi na die eerdere pech - zijn er dan wel weer nog bij.

NOG 21 KM: Bettiol is gelost, ook Kristoff heeft terrein moeten prijsgeven. Uitkijken of zij nog voorin kunnen opduiken. We gaan dalen.

NOG 23 KM: Voor Van der Hoorn is het nu ook voorbij. De groep met de favorieten is de kop van de koers.

NOG 25 KM: Van der Hoorn is alleen: een renner van een Belgische ploeg (Intermarché-Wanty-Gobert) in zijn eentje op kop in Milaan-Sanremo. Al gaat het wel niet lang duren. Ondertussen rijdt Roosen de Cipressa op als eerste man van het peloton, met Van Avermaet in zijn wiel.

NOG 26 KM: Norsgaard zegt ciao, de andere vluchters moeten op de Cipressa met zijn drieën door. Al gaan ook zij weldra opgeslorpt worden.

NOG 30 KM: De voorsprong van de vier daalt onder de minuut. Zij zijn al bijna aan de Cipressa.

NOG 33 KM: Tonelli is overigens weer ingelopen door Conci, Van der Hoorn en Norsgaard. Ze zijn weer met zijn vieren vooraan.

NOG 37 KM: Ook Declercq is nu klaar met zijn werk. Wat een koers van 'El Tractor'!

NOG 38 KM: Tonelli is weggereden uit de kopgroep. Als Italiaan aan een solo beginnen in Milaan-Sanremo, het moet een bijzonder gevoel zijn voor de renner in kwestie. In het peloton is Bennett van fiets moeten wisselen.

NOG 42 KM: De eerste vroege vluchters worden ingerekend. De kopgroep is uiteengespat. Nog vier man blijft er over vooraan: Conci, Van der Hoorn, Norsgaard en Tonelli.

NOG 50 KM: Op die Capo Mele worden toch al enkele rappe mannen achteraan gesignaleerd, zoals Nizzolo en Aranburu. Een heel goed teken voor wat nog moet komen kan dat toch niet zijn. Martens en Leysen zitten er stilaan door, Declercq blijft maar geven. 

NOG 55 KM: De vroege vlucht heeft minder dan twee minuten over. In het peloton zoeken velen de goede positie op, in aanloop naar de Capo Mele.

NOG 65 KM: Het zal u wellicht niet verbazen, maar Tim Declercq is al van heel vroeg op kop van het peloton gaan rijden en heeft daar al ettelijke uren gespendeerd. Net zoals Senne Leysen namens Alpecin-Fenix. Het mannetje dat Jumbo-Visma mee op kop van het peloton zet is Paul Martens.

NOG 75 KM: Het is het traditionele verloop tot dusver van Milaan-Sanremo, met een vroege vlucht en een peloton dat stilletjes aan nadert. Een drietal minuten houden de vluchters over. Heel veel is er voorts nog niet gebeurd.

EERSTE WEDSTRIJDDEEL: Er zijn al meer dan 200 kilometer afgelegd. Na de eerste aanvalspogingen gingen zeven renners voorop rijden: Conci, Norsgaard, Peron, Planet, Tonelli, Viel en Van der Hoorn. Eén vluchter kon nadien nog aansluiten: Filippo Tagliani. Met zijn achten waren ze zo vertrokken en konden ze in het eerste Monument van het jaar wat publiciteit rapen.

VOORAF: Wout van Aert gaat als titelverdediger van start in Milaan-Sanremo en is in de Tirreno naar een hele goede vorm toegegroeid. Julian Alaphilippe heeft al elke plek op het podium bezet en zal ook zeker weer iets willen laten zien. Mathieu van der Poel maakte misschien al wel het meeste indruk tijdens het seizoensbegin, zijn naam staat in het vet aangeduid. Iedereen verwacht vuurwerk van de Grote Drie op de Poggio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties