Veldrijdsters werken opnieuw samen aan wegprogramma onder Plantur-Pura
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

Donderdag starten ze in Brugge-De Panne

Veldrijdsters werken opnieuw samen aan wegprogramma onder Plantur-Pura
Foto: © photonews

Net als het voorbije jaar gaan enkele veldrijdsters samenwerken voor een campagne op de weg. Dat doen ze onder de naam Plantur-Pura.

De twee zijn wel degelijk te combineren. “Het belangrijkste doel blijft een mooi wegprogramma afwerken richting het veldrijden. Maar bij de mannen weten we intussen dat een doordachte combinatie tussen weg en veld mogelijk is. Daarom maken de dames deze lente ook kennis met enkele voorjaarswedstrijden”, aldus Philip Roodhooft.

Donderdag is er de Oxyclean Classic Brugge-De Panne, daarna volgen de vier wedstrijden van Flanders Classics. De afsluiter is Parijs-Roubaix, al staat die voorlopig wel nog ter discussie. Na een pauze komen dan ook nog de Baloise Ladies Tour en de Ladies Tour of Norway.

“Deze zes koersen worden een ontdekkingstocht, resultaten staan niet voorop”, gaat Roodhooft verder. “Maar we starten niet onvoorbereid of zonder ambitie. Het team heeft een stage en twee verkenningen achter de rug en met Heidi Van De Vijver hebben we een ervaren ploegleidster in huis. Als de kennismaking bevalt, dan breiden we in 2022 de kern uit met een aantal specifieke wegrensters. Zo kunnen we een uitgebreider programma afwerken, de crossdames gerichter inzetten en op termijn het multidisicplinaire concept van Alpecin-Fenix kopiëren, aangezien er met Alvarado, Eibl en Pieterse ook mountainbiketalent in de kern zit.”

De link met Alpecin-Fenix is er. “Plantur is net als Alpecin eigendom van Dr. Wolff Group”, klinkt het. “Pura maakt net als Fenix deel uit van Broadview Holding. We vinden het dan ook is een mooie doelstelling om het concept van Alpecin-Fenix te kopiëren naar het vrouwenwielrennen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties