Wuyts niet onder de indruk van Sagan: "Hij komt er eigenlijk niet meer aan te pas"

Wuyts niet onder de indruk van Sagan: "Hij komt er eigenlijk niet meer aan te pas"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan verraste afgelopen weekend met zijn vierde plaats in Milaan-Sanremo. In 'De Tribune' heeft Michel Wuyts alvast geen te hoge verwachtingen van hem.

De carrière van Peter Sagan zit al een tijdje in het slop. Volgens Michel Wuyts is die vierde plaats in Milaan-Sanremo geen garantie voor een sterk seizoen. "Vorig jaar was hij ook vierde in Sanremo", zegt Michel Wuyts. "In de Tour heeft hij er vaak naast gepakt. En bij hem is dat dan flagrant ernaast pakken, omdat hij een gigantisch verleden heeft."

En Wuyts is hard voor Sagan. "Met Sagan kijk je naar een winnaar, iemand waarvan je gewoon bent dat hij zoveel overschot heeft dat hij tekenfilmfiguurtjes gaat nabootsen. Nu komt hij er eigenlijk niet meer aan te pas."

Is de carrière van Sagan dan eigenlijk al voorbij? "Je kunt ook een goeie wedstrijd rijden door vierde te worden, maar van Sagan verwacht je dat hij minstens één of twee ritten wint in de Tour en dat zit er niet meer in. Vergeet ook niet dat hij er al vanaf zijn negentiende staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties