Van Aert acht snel koers maken mogelijk vrijdag: "De plaats waar het allemaal een beetje begonnen is"

Van Aert acht snel koers maken mogelijk vrijdag: "De plaats waar het allemaal een beetje begonnen is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert maakt zich op om opnieuw over de Vlaamse wegen te knallen. Vrijdag komt immers de E3 Saxo Bank Classic aan de beurt en daar maakt Van Aert uiteraard zijn opwachting. Hij heeft overigens goede herinneringen aan deze koers.

Wout van Aert deed voor het eerst mee in 2019 en snelde meteen naar de tweede plaats, na Zdeněk Štybar. "Ik kom altijd graag terug naar de plaats waar het eigenlijk allemaal een beetje begonnen is. Ik weet nog dat ik toen goede benen had. Die binnenkomer met een podiumplaats geeft me veel vertrouwen voor deze editie. Met de E3 heb je daarnaast een ideale opwarmer voor wat er komt: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

Het parcours van en naar Harelbeke kan Van Aert ook wel bekoren. "Het parcours is al vroeg lastig, dus je kan meteen koers maken. Het lange stuk richting Harelbeke maakt de koers spannend. Het zorgt telkens voor een spel tussen groepjes of een groep versus een vluchter."

Het gaat simpelweg een mooie koers worden 

Wout van Aert

Van Aert kan van dat tactische steekspel wel genieten. "Dit zorgt ervoor dat een groepssprint zo goed als uitgesloten is. Het gaat simpelweg een mooie koers worden", voorspelt de kopman van Jumbo-Visma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties