Vanhoucke klimt met de besten naar boven in Catalonië en bepaalt ambitie: "Na tegenaanval Chaves zag ik mijn kans"

Vanhoucke klimt met de besten naar boven in Catalonië en bepaalt ambitie: "Na tegenaanval Chaves zag ik mijn kans"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Harm Vanhoucke is nog zo'n klimtalent waar we nog veel van gaan zien. In Catalonië zien we deze week veel van de WorldTour-renners terug die een enigszins goed bergop kunnen rijden. Om in dat gezelschap dan vijfde te eindigen in een bergrit: daar mag je fier op zijn.

"Het is fijn om mijn vormpeil van Parijs-Nice tijdens de eerste aankomst bergop in Catalonië bevestigd te zien", zegt Vanhoucke, die in de Koers naar de Zon ook al een prima indruk maakte. "Ik voel me zelfs nog iets beter dan vorige week. Om hier vijfde te eindigen tussen dergelijke grote namen geeft me uiteraard een fantastisch gevoel."

SPERVUUR AAN DEMARRAGES

"Aangezien er niet echt een ploeg het initiatief in handen nam, verliep de slotbeklimming erg chaotisch", beschrijft Vanhoucke het verloop van de finale. "Er kwam een spervuur aan demarrages en er werd vooral naar leider Almeida gekeken om het kopwerk op te knappen en de gaten te dichten. Wanneer Kuss, Yates en Valverde wegreden, was het moeilijk om hen te volgen."

OP HOOGTE

Toch had de 23-jarige renner van Lotto nog iets in de tank. "Na de tegenaanval van Chaves stokte het tempo en zag ik mijn kans om zelf een aanval te plaatsen. Ook al kende ik de klim van twee jaar geleden, toch werd het afzien tot de meet. Ik moest echt diep gaan in de laatste drie kilometer om mijn voorsprong te behouden. Dat lag wellicht aan de hoogte waarop we ons bevonden."

Op karakter hield hij het vol. "Stikkapot bereikte ik de meet, maar uiteindelijk heeft het een vijfde plaats opgeleverd." Wat is nu nog de doelstelling in deze wedstrijd? "Het zou mooi zijn om de toptienplaats in het algemeen klassement te behouden. Het team ondersteunt me alleszins in die ambitie en wie weet valt er de komende dagen misschien nog een tweede ritoverwinning uit de bus." Lotto won al een rit met de Deen Kron.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties