Minister Weyts nam beslissing over forfait voor Trek-Segafredo en Bora: "Juiste keuze, geen uitzonderingen maken"
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

Ben Weyts staat achter de beslissing

Minister Weyts nam beslissing over forfait voor Trek-Segafredo en Bora: "Juiste keuze, geen uitzonderingen maken"
Foto: © photonews

Trek-Segafredo en Bora-Hansgrohe mochten vandaag niet starten in Gent-Wevelgem. Een keuze die mee genomen werd op het kabinet van minister Weyts.

Vlaams minister van Sport Ben Weyts staat resoluut achter de genomen beslissing om beide ploegen uit de koers te weren vandaag na positieve coronatests.

"Het is een pijnlijke, maar ook een logische en juiste beslissing", zegt Ben Weyts aan Sporza. "We hebben op voorhand duidelijke protocollen afgesproken met de virologen. Als we ook de komende dagen en weken willen genieten van wielerwedstrijden, dan moeten we die protocollen nauwgezet opvolgen."

"Zodra we uitzonderingen toestaan, bijvoorbeeld omdat we alle ploegen of alle favorieten aan de start willen, dreigen we alle komende koersen in gevaar te brengen. We zijn geprivilegieerd in Vlaanderen: in het buitenland worden heel wat koersen afgelast. Dat privilege danken we aan een uitstekende organisatie en strikte veiligheidsprotocollen."

"Alleen als we die blijven naleven, kunnen we blijven zorgen voor die enkele momenten van collectieve vreugde, waar we als sportliefhebbers zo naar uitkijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties