Stop de persen, Viviani won voor het eerst sinds vertrek bij Deceuninck-Quick.Step: "Hier lang op gewacht"

Viviani zeer tevreden voor zichzelf en de ploeg na eindelijk nog eens een overwinning

Stop de persen, Viviani won voor het eerst sinds vertrek bij Deceuninck-Quick.Step: "Hier lang op gewacht"
Foto: © photonews

Elia Viviani kan het dan toch nog. Sinds zijn vertrek bij Deceuninck-Quick.Step aan het einde van 2019 bleef de Italiaanse sprinter zwaar onder de maat. In Chalet-Pays de la Loire spurtte Viviani dan toch nog eens naar winst, ongetwijfeld ook tot opluchting van sponsor Cofidis.

"Eindelijk is die overwinning daar! Daar ben ik écht tevreden mee. Zo'n dag zou normaal moeten zijn voor mezelf en voor de ploeg. Ik wil blijven mijn niveau terugvinden en ervoor vechten om andere koersen te winnen", reageert Viviani na zijn overwinning in de Franse eendagskoers.

Het geloof van de ploeg kunnen omzetten in een resultaat: daar zat Viviani op te wachten. "De ploeg heeft uitstekend werk verricht om me op sleeptouw te nemen richting de sprint. Emmanuel Morin en Sabatini hebben het goed gedaan op het einde. Ik ben tevreden dat ik het nadien kon afmaken met een goede sprint."

GOEDE DYNAMIEK BEHOUDEN

Het is kwestie van nu op dit elan door te gaan en zijn carrière zo weer een nieuwe wending te geven. "Ik hoop met vertrouwen naar de volgende afspraken te gaan en door te gaan met dezelfde motivatie. Ik bedank de hele ploeg. Zoals ikzelf hebben ook de ploegmaats hier lang op gewacht. We moeten alles doen om deze goede dynamiek te behouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/11/2021 Kortrijk
28/11/2021 Besançon
04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen

Nieuwste reacties