VOORBESCHOUWING: volgt Mathieu van der Poel zichzelf op in Dwars door Vlaanderen of kan Deceuninck-Quick-Step daar een stokje voor steken?

Deze middag staat Dwars door Vlaanderen op het programma

VOORBESCHOUWING: volgt Mathieu van der Poel zichzelf op in Dwars door Vlaanderen of kan Deceuninck-Quick-Step daar een stokje voor steken?
Foto: © photonews

Deze middag staat er met Dwars door Vlaanderen opnieuw een Vlaamse eendagswedstrijd op het programma. Naar Wout van Aert moet u alvast niet zoeken, maar met Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe staan wel twee andere renners van de grote drie aan de start.

De renners in Dwars door Vlaanderen krijgen vandaag een parcours van 184,1 kilometer voorgeschoteld. Nog goed te doen dus, maar met ongeveer 13 beklimmingen en 4 kasseistroken krijgt het peloton wel heel wat voorgeschoteld. 

Wie zijn de favorieten? Uiteraard wordt er vooral gekeken naar Mathieu van der Poel. De Nederlander liet dit seizoen al mooie dingen zien en en hij werd in 2019 de laatste winnaar van Dwars door Vlaanderen. Hij zal zijn titel maar al te graag willen verlengen. 

Zijn grootste uitdager lijkt het kamp Deceuninck-Quick-Step te worden. Zij hebben opnieuw verschillende renners die ze kunnen uitspelen voor de overwinning. Zo is wereldkampioen Alaphilippe van de partij, maar ook Asgreen, winnaar van de E3 Saxo Bank Classic, Yves Lampaert en Florian Sénéchal zijn enkele renners van de Belgische wielerformatie die aan de start staan. 

En wie is er nog van de partij? Trek-Segafredo kreeg dinsdag groen licht om te starten en dus zal er ook naar Jasper Stuyven, de winnaar van Milaan-San Remo gekeken worden. Ook Giacomo Nizzolo, tweede in Gent-Wevelgem, Matteo Trentin en Stefan Küng behoren tot de outsiders.

ONZE STERREN VOOR DWARS DOOR VLAANDEREN

*** Mathieu van der Poel

** Julian Alaphilippe, Yves Lampaert

* Florian Sénéchal, Matteo Trentin, Stefan Küng, Giacomo Nizzolo, Jasper Stuyven

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties