Daags na Ronde van Vlaanderen: Voor de eerste keer dit seizoen opnieuw een duel tussen Roglic en Pogacar

Jelle Heyman
| 0 reacties
Daags na Ronde van Vlaanderen: Voor de eerste keer dit seizoen opnieuw een duel tussen Roglic en Pogacar
Foto: © photonews

Niet getreurd: na de Ronde van Vlaanderen zal u niet in een zwart gat vallen. In de Ronde van het Baskenland nemen de nummers 1 en 2 van de Ronde van Frankrijk 2020 het namelijk opnieuw tegen elkaar op.

Pogacar en Roglic namen in maart een ander traject richting de Ronde van Frankrijk. Zo stond Pogacar aan de start van de Tirreno-Adriatico, die hij ook won. Primoz Roglic koos voor Parijs-Nice en zou die rittenkoers ook gewonnen hebben zonder zijn twee valpartijen in de laatste etappe.

Deelnemers 

Maar in het Baskenland kruisen ze weldegelijk de degens. Ook Marc Hirschi zal er aan de start staan, net als Carapaz, Adam Yates, Fuglsang en Mikel Landa. Ook de Belgen zijn goed vertegenwoordigd met Vansevenant, Cras, De Gendt, De Plus, Devriendt, Quinten Hermans, Van Wilder, Serry en Ben Hermans.

Parcours

De renners openen de zesdaagse in het Baskenland met een tijdrit in en rond Bilbao van net geen 14 kilometer. Meteen belangrijk voor de klassementsmannen om mentale tikjes uit te delen.

Van de vijf daaropvolgende etappes eindigen er twee bergop en eentje net na een klim van eerste categorie. Al zijn de resterende twee etappes ook zeker niet mis. Zo komt de vierde etappe aan na een afdaling van een klim van 4 kilometer die aan 10% naar boven loopt en moeten de renners in de vijfde etappe ook twee lastige klimmetjes over voor ze aan de laatste tien glooiende kilometers kunnen beginnen.

Bij UAE zal het uitkijken zijn naar wat ze met Pogacar en Hirschi zullen doen in dezelfde wedstrijd. Vallen hun doelen wel met elkaar te matchen? En doet Thomas De Gendt het opnieuw op zijn De Gendts zoals in Catalonië? Op deze vragen krijgt u vanaf 5 april een antwoord

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties