Roglič kan leven met uitkomst rit 3 en houdt hoofddoel voor ogen: "Pogačar iets beter in sprint, moet waakzaam zijn"

Roglič kan leven met uitkomst rit 3 en houdt hoofddoel voor ogen

Roglič kan leven met uitkomst rit 3 en houdt hoofddoel voor ogen: "Pogačar iets beter in sprint, moet waakzaam zijn"
Foto: © photonews

Primož Roglič moest Tadej Pogačar nipt laten voorgaan in rit 3 in de Ronde van het Baskenland. Zwaar tilt de leider in de wedstrijd daar niet aan, zolang het in het klassement er maar goed blijft uitzien. Zijn voorsprong is krap, maar uiteindelijk draait het puur om winnen of niet winnen.

"Ik ben tevreden met de manier waarop de etappe is verlopen", reageert Roglič. "Het is jammer dat ik uiteindelijk niet win, maar ik ben blij met mijn vorm. De slotklim was heel erg zwaar en intensief. Op vijfhonderd meter van de finish viel het een beetje stil en daardoor kwamen ook enkele renners terug. Vervolgens was Tadej Pogačar net iets beter in de sprint en hij verdiende deze zege."

NOG STEEDS AAN LEIDING

Als hij naar zijn eigen vorm kijkt, is Roglič tevreden over waar hij momenteel staat. "Ik ben blij dat het goed met mij gaat en dat ik nog steeds aan de leiding sta. Ik moet de komende dagen waakzaam zijn voor eventuele aanvallen."

Zijn bonus op zijn grote concurrent is wel niet groot: twintig seconden. Gaat dat genoeg zijn? "We moeten het dag per dag bekijken. Het grote doel is om deze wedstrijd te winnen. Het maakt me uiteindelijk niet uit of ik met één seconde of met vijf minuten verschil win."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties