Titelverdediger start niet in Waalse Pijl na coronabesmettingen in team

Titelverdediger start niet in Waalse Pijl na coronabesmettingen in team
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

UAE Team Emirates heeft op het allerlaatste moment afgehaakt voor de Waalse Pijl. Twee teamleden hebben een positieve test afgelegd.

Geen UAE Team Emirates vandaag in de Waalse Pijl. Titelverdediger Mark Hirschi is er dus niet bij. Met Tadej Pogacar hadden ze ook een andere favoriet voor de ritwinst vandaag.

De ploeg maakte bekend dat  Diego Ulissi en een staflid, die allebei gevaccineerd zijn, in de dagen voor de afreis naar België twee negatieve testen afleverden. Bij aankomst in België hebben ze echter een positieve test afgelegd.

"Sinds de originele 'positieve' test hebben beide leden elk apart drie testen ondergaan: twee antigenen en een moleculaire. Alle resultaten van deze testen leverden een negatief resultaat op en geen van beide vertoont symptomen", legt de ploeg uit. "Hoewel het team gefrustreerd is door het besluit, aanvaarden wij de beslissing van de Belgische overheid helemaal. De ploeg trekt zich terug uit de race en zal verder worden getest met het oog op deelname aan Luik-Bastenaken-Luik van zondag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties