Ultrasporters met ambities van olympische proporties krijgen info over juiste begeleiding

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Ultrasporters met ambities van olympische proporties krijgen info over juiste begeleiding
Foto: © photonews

Niet iedereen schopt het officieel tot de topsport en kan zo naar de Olympische Spelen. Al zijn er wel ultrasporters die evenzeer ambities koesteren van olympische proporties en zich wagen aan immense uitdagingen. Ook zij hebben de juiste begeleiding nodig.

Voor hen organiseren Gezond Sporten en SKA zaterdag een preolympisch congres, een livestream over de medische en psychologische begeleiding van ultrasporters. Er zal een livestream worden uitgezonden van 9u tot 12u40.

DIXIE DANSERCOER

Naast deskundigen in de sportgeneeskunde, inspanningsfysiologie, sportpsychologie en sportvoeding, delen twee ervaren ultrasporters hun inzichten. Zo zal de Vlaamse avonturier en poolreiziger Dixie Dansercoer live inbellen vanuit Groenland. 

De sprekers/panelleden zijn sportarts Guy De Schutter, inspanningsfysioloog Karel Pardaens, sportvoedingscoach Raf Van Dyck, sportpsycholoog Inez Swinnen, ultraloper Karel Sabbe en ultrasporter en poolreiziger Dixie Dansercoer. Die laatste zal live inbellen vanuit Groenland. Guy De Schutter is tevens teamarts van de wielerformatie Alpecin-Fenix.

TWEE DELEN

Er zijn twee delen. Het eerste gaat over medische begeleiding en trainingsopbouw. Na de pauze komen voeding en mentale begeleiding aan bod. Na elk deel volgt een panelgesprek, gemodereerd door wetenschapsjournalist Marc Geenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties