Sportartsen aan de kant van atleten en dringt aan op onmiddellijke competitie voor 25 sporters

Sportartsen aan de kant van atleten en dringt aan op onmiddellijke competitie voor 25 sporters
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is deze week opnieuw een Overlegcomité gehouden en ook voor de sportwereld werden daar enkele belangrijke beslissingen genomen. Het zomerplan werd immers voorgesteld: binnenkort zou er weer veel meer mogelijk moeten zijn, ook in de sport.

Als alles in de goede richting blijft evolueren, kunnen vanaf 9 juni de niet-professionele wedstrijden hervatten met 100 personen. Vanaf 1 juli zou dat kunnen zonder beperkingen. "De reeds eerder opgestelde protocollen voor de organisatoren in de verschillende wielerdisciplines zullen worden aangepast op basis van de richtlijnen", lieten Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen eeder al weten.

'SPORTEN MET 25 MOET METEEN KUNNEN'

SKA, de vereniging voor sport-en keuringsartsen, ziet competitie in de sport als een noodzakelijke motivator waarbij er een zeer klein risico gelopen wordt. Daarom vraagt SKA de federale regering om nu al enigszins te schakelen en competitie voor 25 sporters meteen mogelijk te maken. Sneltests voor de wedstrijden kunnen hierbij een eenvoudige en effectieve tool zijn.

"Intussen beseffen en erkennen we dat het risico van competitiesport niet nul is, vandaar de aanbeveling om de groepen nog steeds beperkt te houden tot 25 personen. Mochten er ondanks alle voorzorgen en protocollen toch outbreaks ontstaan als specifiek gevolg van competitiesport, dan blijven die traceerbaar en beheersbaar", aldus het SKA. Dit gaat wel om sportwedstrijden die buiten kunnen doorgaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties