Doet Remco Evenepoel vandaag een gooi naar de roze trui? Zware bergetappe met lastige slotklim op het programma in de Giro

Nils Wens
| 0 reacties
Doet Remco Evenepoel vandaag een gooi naar de roze trui? Zware bergetappe met lastige slotklim op het programma in de Giro
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wordt het algemeen klassement van de Giro vandaag door elkaar geschud? Het zou zomaar eens kunnen, want er staat een zeer lastige bergetappe op het programma. Het is uitkijken naar de toppers zoals Egan Bernal en Remco Evenepoel.

Voorlopig rijdt de Hongaar Attila Valter in de roze trui, maar daar zou na vandaag wel eens verandering in kunnen komen. Er staat namelijk een zeer lastige bergetappe van 158 kilometer op het programma.

De renners rijden van Castel di Sangro naar Campo Felice en daarin krijgen ze vier beklimmingen te verwerken. Twee van tweede categorie, eentje van derde categorie en een slotklim van eerste categorie. 

De negende etappe in de Giro belooft dus voor spektakel te zorgen. Behoudt Attila Valter zijn roze trui of kan Evenepoel een gooi doen naar de leidersplaats? En wat met Egan Bernal en Giulio Ciccone? Antwoord binnen enkele uren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties