Alberto Bettiol draagt ritzege op aan slachtoffers van ramp met kabelbaan

Alberto Bettiol draagt ritzege op aan slachtoffers van ramp met kabelbaan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alberto Bettiol won de achttiende etappe van de Giro d'Italia en droeg die op aan de slachtoffers van de ramp met de kabelbaan.

Bettiol was heel blij met zijn ritzege. “Dit betekent heel veel voor mij en mijn team”, klonk het achteraf. “Maar ook voor zij die altijd in mij geloofden. Dit is een cadeau voor mijn voormalig manager Mauro Battaglin die helaas vorig jaar overleed. Hij was als een tweede vader voor mij. Deze zege is voor hem, ik ben er zeker van dat hij over mij gewaakt heeft.”

Bettiol droeg zijn zege ook op aan de slachtoffers van de ramp met de kabelbaan. 14 mensen kwamen toen om het leven in Motarrone. “Ik wil deze zege ook opdragen aan hen en hun families.”

Bettiol toonde dat hij een stukje tijdrijden kon. “De finale was hectisch. Velen keken naar mij. Ik wist dat iemand zou aanvallen maar gelukkig zijn we in de derde week van de Giro en was de finale zeer lastig. Zodoende kon ik mijn goede benen gebruiken, benen die ik in het voorjaar kwijt was. Ook ik zat op het eind van mijn bobijn in de finale maar ik wist dat ik hem onmiddellijk een tik moest uitdelen en dat is me gelukt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties