Danny van Poppel en Lampaert op podium maar sterke Noor wint Dwars door het Hageland

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Danny van Poppel en Lampaert op podium maar sterke Noor wint Dwars door het Hageland
Foto: © photonews

Dwars door het Hageland leverde opnieuw een mooie editie op, met mannen als Van Poppel, Lampaert, Rickaert en Allegaert die de koers kleurden in de laatste vijftig kilometer. Aan de finish was het Rasmus Tiller van Uno-X die kon juichen.

Bij aanvang van de laatste twee ronden scheurde het deelnemersveld in verschillende stukken. Acht renners zaten goed gepositioneerd en hadden de benen om in een goed groepje het meeste afstand te nemen. Van de belangrijke namen waren onder meer Jonas Rickaert, de man die de editie van 2020 won, en Yves Lampaert mee.

Met Piet Allegaert en Dries Van Gestel hadden nog twee andere de Belgen de boot niet gemist. Ook de broers Van Poppel verzekerden zich van een rol in de finale, net als Swift en Tiller. Drie achtervolgers hadden nog de hoop om aan te sluiten, maar zouden niet meer terugkeren. 

Op de helling op een kleine vijf kilometer van de finish demarreerde Rickaert en nam Swift ferm over. Allegaert, Danny van Poppel en Tiller volgden nog in hun wielen. Lampaert, Boy van Poppel en Van Gestel moesten lossen. Die eerste twee van de drie keerden wel nog een keertje terug richting de Allerheiligenberg.

Alles leek perfect volgens plan te verlopen voor Danny van Poppel, maar op die Allerheiligenberg was Rasmus Tiller veruit de sterkste. De winst was dus voor hem, Van Poppel werd tweede en Yves Lampaert sleepte nog een podiumplek uit de brand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties