Caleb Ewan maakt het af in de derde rit van de Baloise Belgium Tour, valpartij Philipsen

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Caleb Ewan maakt het af in de derde rit van de Baloise Belgium Tour, valpartij Philipsen
Foto: © photonews

De derde rit van de Belgium Baloise Tour nam de start in Gingelom en na 174,4 kilometer werd gefinisht in Scherpenheuvel.

Op papier leek deze rit het ideale parcours om er een sprintersetappe van te maken. Na een grote aanloop werd er drie keer een lokale ronde afgewerkt.

Enige hindernis was de Côte Dongelstraat, 700 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2 procent. Die kwam vier keer aan bod in deze rit, de laatste keer op drie kilometer van de finish.

Ondanks dat waren er toch renners die geloofden in een lange vlucht. Vijf vluchters van de dag, met drie Belgen, liepen tot drie minuten uit.

Op goed tien kilometer van het einde ging Jasper Philipsen tegen de vlakte. Het leek ernstig, maar hij kroop na verzorging aan de knie toch weer op de fiets.

Op vier kilometer van het einde werden de vijf vluchters teruggepakt door het peloton. Het draaide uit op een massasprint en daarin was Ewen de snelste. De Australiër maakte het ploegwerk van Lotto Soudal mooi af. Ackermann was tweede, Morkov derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties