Belgische mountainbiker kampt met pech bij eerste grote afspraak: "Onmogelijk om dit tijdens de race te herstellen"

Belgische mountainbiker kampt met pech bij eerste grote afspraak: "Onmogelijk om dit tijdens de race te herstellen"

De Sella Rondo Hero Dolomites was de eerste grote afspraak tijdens het mountainbike marathon seizoen voor Frans Claes. De Leuvenaar had daar maandenlang naar uitgekeken, maar werd niet gediend door het geluk. Claes moest opgeven met een dubbele lekke band.

Het was voor het eerst dat deze wedstrijd in de Italiaanse dolomieten UCI Mountainbike Marathon Series. Met volle goesting begon Claes aan de rit van 86 kilometer met maar liefst 4500 hoogtemeters. Claes reed op een twaalfde positie toen het noodlot toesloeg.

"Bij de afdaling van de Passo Pordoi reed ik waarschijnlijk te enthousiast door een rivierbedding", deed hij zelf het verhaal. "Mijn achterwiel raakte twee stenen op de meest slechte manier. Het resultaat was een dubbele lekke achterband: onmogelijk om dit tijdens de race te herstellen."

EK OP 20 JUNI

Er zat niets anders op dan op te geven. De Duitser Andreas Seewald won bij de mannen en de Litouwse Sosna Katazina bij de vrouwen. Ariane Lüthi, de vriendin van Claes, werd tweede. Op 20 juni doet Claes mee aan het Europees Kampioenschap in Evolène.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties