📷 IN BEELD: Van Aert, Van der Poel en Pogačar in de hoofdrollen: dit was de ploegenpresentatie van de Tour

📷 IN BEELD: Van Aert, Van der Poel en Pogačar in de hoofdrollen: dit was de ploegenpresentatie van de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Daar stond Wout van Aert dan te blinken op de ploegenpresentatie van de Tour in zijn Belgische tricolore. Die vond donderdagavond plaats in startplaats Brest. Naast Van Aert was het onder andere uitkijken naar debutant Mathieu van der Poel en titelverdediger Tadej Pogačar.

De renners van Jumbo-Visma droegen hun aangepaste 'Rapid Rebel'-shirt en Wout van Aert natuurlijk zijn trui van Belgisch kampioen. Geen kampioenentrui overigens meer voor Primož Roglič, de nummer 2 uit de Tour van vorig jaar.

Primož Roglič moet dit jaar zien te doen wat hem vorig jaar niet lukte: Tadej Pogačar verslaan. Laatstgenoemde gaat met UAE op zoek naar een tweede Tourzege op rij en leek zich wel te amuseren donderdagavond.

De concurrentie voor de twee Slovenen komt van bij Ineos, met Geraint Thomas die ook voor de tweede keer de Tour zou kunnen winnen.

Daarnaast passeerden ook de Belgische teams de revue. Met Alpecin-Fenix dat met paars-gele shirt een eerbetoon bracht aan Raymon Poulidor. Met vooral aandacht voor Mathieu van der Poel uiteraard. Ook Deceuninck-Quick.Step, Lotto Soudal en Intermarché-Wanty Gobert werden aan het publiek voorgesteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties