Topfavoriet Van der Poel eindigt pas op plaats 20: "Gelukkig ben ik heelhuids aan de finish geraakt"

Topfavoriet Van der Poel eindigt pas op plaats 20: "Gelukkig ben ik heelhuids aan de finish geraakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de eerste Touretappe zag Mathieu van der Poel zichzelf als een van de favorieten om de eerste gele trui weg te kapen. Maar de Nederlander moest tevreden zijn met een 20e plaats.

Alaphilippe vertrok als een speer op zo'n 2,5 kilometer van de finish. Niemand kon reageren, ook Van der Poel niet. "Het was te verwachten dat hij daar zou gaan, op het steilste stuk. ik verwachtte het, maar kon niet reageren. De benen waren niet goed genoeg om met hem mee te gaan. Ik geraakte nog wel tot bij Roglic en Pogacar, maar niet tot bij de wereldkampioen", klinkt het bij Sporza.

"Als ik dan toch een positief punt moet aanhalen, is het dat ik heelhuids aan de finish ben geraaktk. Het was hectisch maar ik ben zonder blessures aan de finish geraakt", vertelt hij.

Zondag krijgt het peloton met een finish op de Mur de Bretagne opnieuw een stevige aankomst voor de kiezen. Alaphliippe toonde zaterdag dat hij opnieuw een topfavoriet voor ritwinst zal zijn. "De finish moet mij ook liggen, maar Alaphilippe is ongetwijfeld de grote favoriet", blikt Van der Poel vooruit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties