Wielerwereld in diepe rouw: veldrijdster Jolien Verschueren is op haar 31ste overleden

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wielerwereld in diepe rouw: veldrijdster Jolien Verschueren is op haar 31ste overleden
Foto: © photonews

De wielerwereld verliest met Jolien Verschueren een kranige dame die we vaak tijdens veldritten hebben kunnen bewonderen. Op haar 31ste heeft Verschueren het leven gelaten. Verschueren reed in de eerste jaren van haar carrière voor Telenet en vervolgens voor Pauwels Sauzen.

"Na een lange en zware strijd is Jolien deze nacht overleden", staat op haar supporterspagina op Facebook te lezen. "Bedankt aan alle supporters die haar onvoorwaardelijk zijn blijven steunen. Hierbij vragen we ook de rust en de privacy van haar familie te respecteren."

Ook de Belgische wielerbond heeft al gereageerd op het overlijden van Verschueren. "Iedereen bij Belgian Cycling is triest na het vernemen van het overlijden van Jolien Verschueren. Jolien was bekend voor haar fighting spirit, maar nog belangrijker: ze was een schitterende teamgenote en vriend. Onze gedachten zijn bij haar familie."

In 2018 werd bij Verschueren een hersentumor aangetroffen. Na een lange revalidatie maakte ze in september 2019 haar comeback in het veldrijden: een staaltje van een enorm sterk karakter. Verschueren bleef vervolgens dapper strijden tegen de kanker. Aan die strijd is voorbije nacht een einde gekomen. Onze redactie wenst familie en vrienden veel sterkte. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties