Lotto Soudal gehalveerd in Tour de France na opgave Kluge: "Voelde enorm veel pijn, gelukkig geen breuken "

Lotto Soudal gehalveerd in Tour de France na opgave Kluge: "Voelde enorm veel pijn, gelukkig geen breuken "
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal heeft niet veel renners meer over na de opgave van Roger Kluge in de Tour de France. Dat hebben ze al wel eens meegemaakt in een grote ronde. Nog vier Lotto-renners zijn er in koers. Kluge dus niet meer, die was betrokken bij die plotse val op 60 kilometer van de finish in rit 13.

Ineens lagen er een hele hoop renners tegen de grond in een bocht en tuimelden er ook enkelen op het gras naar beneden. "Plots ging iedereen in de remmen en toen ik naar mijn remmen greep, raakte ik al een wiel. Ik klikte uit mijn rechterpedaal en viel op mijn rechterzijde. Ik crashte redelijk zwaar en toen zag ik waarom iedereen in de remmen ging… De weg lag bezaaid met kleine steentjes en het was alsof we over grint gleden."

Ik moest meteen denken aan wat Ewan zei na zijn valpartij 

Dat moet geen deugd gedaan hebben. "Ik moest denken aan wat Caleb Ewan zei meteen na zijn valpartij. Net zoals hem voelde ik meteen enorm veel pijn, vooral aan mijn rug. Ik dacht er geen seconde aan om opnieuw op de fiets te springen."

Terwijl dat vaak net wel het eerste instinct is voor een wielrenner. Kluge hoopt wel nog de Spelen te halen. "Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld, wat betekent dat Tokyo de volgende stap wordt voor mij. Maar eerst moet alles genezen uiteraard. Ik ben blij dat ik niets gebroken heb en dat de Olympische Spelen nog mogelijk zijn, maar we moeten bekijken hoe het herstel verloopt. Gelukkig is er nog wat tijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties