Bondscoach baanwielrennen leeft mee met Lotte Kopecky: "Haar wereld stort momenteel in"

Bondscoach baanwielrennen leeft mee met Lotte Kopecky: "Haar wereld stort momenteel in"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotte Kopecky zal gedesillusioneerd de Spelen verlaten. Dat beseft ook bondscoach baanwielrennen Peter Pieters. Met haar vierde plek in de wegrit toonde Kopecky dat de conditie uitstekend was. Drie valpartijen zorgden er echter voor dat er op de piste niets te halen viel.

De hoge verwachtingen van Lotte Kopecky voor het baanwielrennen waren terecht. "Haar vorm was goed, dat hebben we gezien tijdens de wegrit. Ze ging meedoen voor de medailles", is bondscoach Peter Pieters zeker in een reactie bij Sporza. "Lotte hoort gewoon in het rijtje van de favorieten. Spijtig dat ze dat niet heeft kunnen laten zien."

Ook haar positionering tijdens de scratch deed ht beste vermoeden. "Ze zat nochtans in een goede positie toen ze viel, maar ze kon de valpartij - vlak voor haar - niet ontwijken. Deze Olympische Spelen hebben we het geluk niet aan onze zijde gehad. Dit had de bekroning voor haar harde werk moeten zijn. Haar wereld stort momenteel in."

VERMOEDELIJK BLOEDUITSTORTING OP HEUP

Deze tik zal even verwerkt moeten worden. En wat is de fysieke schade na die derde val? "Ze kon geen druk meer op haar been zetten. De dokters vermoeden dat er een zware bloeduitstorting op haar heup aanwezig is. Die drukte op haar spier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties