Wielertransfers: Trek-Segafredo haalt Pellaud binnen, sprinter Cimolai naar Cofidis en Astana ziet Deen vertrekken

Wielertransfers: Trek-Segafredo haalt Pellaud binnen, sprinter Cimolai naar Cofidis en Astana ziet Deen vertrekken
Foto: © photonews

Verschillende ploegen stellen een nieuwe aanwinst voor. Pellaud (Trek-Segafredo), Cimolai (Cofidis) en Gregaard (Uno-X) gaan volgend jaar allen in een nieuwe omgeving koersen. Met Cimolai verhuist dus opnieuw een sprinter naar een andere ploeg. Gregaard trekt de deur achter zich dicht bij Astana.

De naam Simon Pellaud doet wellicht wel een belletje rinkelen: de 28-jarige Zwitser van Androni Giocatolli-Sidermec is één van de meest aanvalslustige renners in het peloton. Die aanvalslust kunnen ze ook bij Trek-Segafredo wel appreciëren. De ploeg van Jasper Stuyven en Edward Theuns heeft Pellaud een contract laten tekenen voor twee seizoenen.

Davide Cimolai (32) is misschien niet de grootste naam nonder de sprinters, maar mag zelfs tussen de wereldtoppers niet onderschat worden. Dat bewees de Italiaan in de Giro met twee tweede plaatsen, een derde plaats en een vierde plaats. Aan het einde van het seizoen verlaat hij Israel Start-Up Nation voor Cofidis. Ook Cimolai sloot met zijn nieuwe ploeg een overeenkomst voor twee jaar.

ALLEMAAL CONTRACTEN VAN TWEE JAAR

Bij Astana nemen ze binnenkort afscheid van Jonas Gregaard, die aan zijn derde jaar bij de Kazachse formatie bezig is. De 25-jarige Deen is toe aan een nieuwe uitdaging en tekende op zijn beurt een contract voor twee jaar bij Uno-X.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties