Tosh Van der Sande na 10 jaar weg bij Lotto Soudal: "Vereerd door de interesse"

Tosh Van der Sande na 10 jaar weg bij Lotto Soudal: "Vereerd door de interesse"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tosh Van der Sander rijdt volgend seizoen niet meer voor Lotto Soudal. Hij zal nu uitkomen voor Jumbo-Visma.

Tosh Van der Sande tekende een overeenkomst voor twee seizoenen. "Ik was heel vereerd door de interesse. Tien jaar reed ik voor Lotto, dus het zal een serieuze verandering zijn. Als een ploeg als Team Jumbo-Visma contact zoekt, dan moet je niet lang twijfelen”, vertelt Van der Sande.

Van der Sande hoopt Wout van Aert aan zeges te helpen. “Het is de beste ploeg of één van de beste ploegen van de wereld. De omkadering en de professionaliteit spreken me enorm aan. Ik ben heel blij om bij deze ploeg te komen en ik zie er enorm naar uit. Hopelijk kan ik me binnenwerken in de klassieke ploeg om in dienst te rijden van Wout van Aert.”

Sportief verantwoordelijke Merijn Zeeman omschrijft Van der Sande als een heel slimme renner. "Ook qua positionering is hij heel erg goed en heeft hij inmiddels heel veel ervaring. Dat kunnen we goed gebruiken in onze voorjaarsploeg. Als hij dezelfde vorm heeft als dit jaar, dan zal hij ook in de finales nog bij Wout zitten en dat hebben we ook nodig. En dat geldt ook voor de sprinttrein rond Dylan Groenewegen. Met Caleb Ewan heeft Tosh heel goed werk gedaan. We zijn blij dat we hem aan hebben kunnen trekken en dat hij die ervaring en die expertise meebrengt."'

Ook de Fransman Christophe Laporte (28) komt voor twee jaar naar Jumbo-Visma. Hij verlaat Cofidis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties