Geen Benelux Tour en EK voor Wout van Aert, maar wel Ronde van Brittannië: "Wil niet zeggen dat hij acht ritten gaat winnen"

Geen Benelux Tour en EK voor Wout van Aert, maar wel Ronde van Brittannië: "Wil niet zeggen dat hij acht ritten gaat winnen"
Foto: © photonews

Wout van Aert past voor het EK in Trentino, net als voor de Benelux Tour. Hij trekt wel naar de Ronde van Groot-Brittannië.

De Ronde van Groot-Brittannië wordt van 5 tot 12 september gereden. "De Ronde van Groot-Brittannië komt precies op het goede moment, veel beter dan de Benelux Tour", zegt ploegleider Grischa Niermann aan HLN. "Dat Wout in Groot-Brittannië start, betekent dat hij een weekje langer op hoogtestage kan blijven. Het geeft hem meer ruimte om te trainen en zich beter voor te bereiden op zijn laatste grote doelen van het seizoen."

Van Aert heeft enkel Mark Cavendish als grote naam naast zich in de Ronde van Groot-Brittannië. "Dat wil niet zeggen dat Wout acht ritten gaat winnen. Er zullen renners genoeg zijn die hem het vuur aan de schenen gaan leggen.”

De rittenkoers lijkt de beste voorbereiding voor wat nog volgt. “We kiezen niet voor tegenstand, maar voor een parcours dat erg geschikt is. Er zijn een hoop zware dagen met veel hoogtemeters. Die kan hij in de aanloop naar het najaar erg goed gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties