Bondscoach Sven Vanthourenhout is dolgelukkig voor Remco Evenepoel: "Klaar voor een goede wegrit én het WK"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Bondscoach Sven Vanthourenhout is dolgelukkig voor Remco Evenepoel: "Klaar voor een goede wegrit én het WK"
Foto: © photonews

Bondscoach Sven Vanthourenhout is tevreden met de bronzen medaille voor Remco Evenepoel op het EK tijdrijden.

Bondscoach Sven Vanthourenhout probeerde na het EK tijdrijden de derde plaats van Remco Evenepoel te plaatsen. "Als we kijken naar het sterke deelnemersveld, de aard van het parcours, de koersomstandigheden, alles bij elkaar eigenlijk, dan moeten we heel tevreden zijn met dit brons”, zei hij achteraf. “Je hoopt en je droomt altijd, zeker in het geval van Remco, hij is nu eenmaal een winnaarstype. Maar wij hadden vooraf getekend voor een medaille en het is brons. Daar zijn we heel tevreden mee. Dit was vandaag het hoogst haalbare.”

Volgens Vanthourenhout deed Remco precies wat je moest doen. "Remco rijdt een quasi perfecte tijdrit. Zijn eerste gedeelte was heel sterk, in het tweede gedeelte kan hij die lijn niet doortrekken. Misschien is hij wat te overmoedig gestart. Maar goed, op dit parcours moet je meteen mee zijn met de sterkste jongens en al aan het eerste meetpunt een goede tijd neerzetten. Doe je dat niet, dan doe je niet mee voor de medailles.”

En dat doet vermoeden naar meer. "Dit is goed, dit is een opsteker voor Remco richting de wegrit van zondag en richting het WK tijdrijden. Hij had deze prestatie vandaag niet nodig om een goede wegrit te rijden of om de wegrit anders te benaderen, maar dit is nog eens de bevestiging dat hij in goeden doen is en dat we ambitieus mogen zijn voor zondag. We starten met een goede, uitgebalanceerde ploeg en we gaan er alles aan doen om met Remco en de andere jongens een goede koers te rijden. We gaan proberen een goed resultaat neer te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties